Jeg havde længe gået og tænkt på at det kunne være fedt med noget mere vandring på min MTB, så da Bikevænget fik en Orbea Occam med 140mm vandring for og bag ind som demo fik jeg julelys i øjnene. Den skulle jeg da ud at prøve!. Jeg fik læsset cyklen på bilen hos Stefan ved Bikevænget og kørte afsted mod legind. Jeg parkede nede i bunden ved blåbærdalen og brugte den lange grusvej op som opvarmning. Med Shimano`s nye 12 speed hvor den største klinge er på 51 tænder er der ikke den bakke i legind og omegn, cyklen ikke kan kravle op ad, samtidig med en fornuftig vinkel på saddelrøret er man heller ikke ved at vælte bagover når det går opad. Så ned i de små gear og lås dæmperne så var jeg på vej op, dette er ikke cyklen for dem der vil sætte strava tider op ad bakke, men ned af bakke!!

Og hold da op hvor kan man mærke på cyklen når man ramme den type terræn og hældning som cyklen er designet til. På opkørsler og ud af en lige skovvej triller cyklen uden de mindste problemer, alt fungere som det skal, men peger du fordækket ned af djævlebakken eller gedestien og låser dæmperne op, så vågner cyklen nærmest op og flyver afsted! 2.5″ Maxxis dæk samt et styr på 780mm er en tillidsvækkende kombination der gjorde at jeg hurtigt kom til at køre alt for hurtigt, da man sammen med 140mm fullsuspension undervogn ikke mærker hvor ujævn underlaget endelig er.

Efter et par heftige nedkørsler med sjov og fart kom der et spørgsmål op i hovedet på mig, er dette den rette cykel for mig?. Jeg vil nok sige, at til det relativt flade landskab vi har i nærheden af Mors er det nok lidt overkill med de 140mm vandring, der ville en Orbea Oiz TR med 120mm for og bag passe bedre ind. Men kører du meget i silkeborg området hvor der virkelig er nogle gode nedkørsler, eller Harzen hvor der både er sten og andet godt så er Orbea Occam lige cyklen for dig. Og er de 140mm ikke nok kan den ved Orbea opgraderes til 150mm i for, så det er virkelig en enduro cykel der er designet til stille og roligt op og fuld smadder nedad!

Så kom forbi Bikevænget og prøv en tur på Orbea Occam DEMO indtil d.30/4-2020 og se om det er cyklen til dig.

Orbea Occam fåes fra 16.999kr.